loader image

Dobozi Lovas Egyesület

Dobozi Lovas Egyesület

Lovagoltatás

  • FUTÓSZÁRAS OKTATÁS: Minden kezdő lovas futószáron kezdi elsajátítani a lovaglás alapjait: stabil ülés, helyes testtartás, tanügetés, könnyű ügetés stb. Fontos az egyensúly fejlesztése, ezért kisebb gyakorlatokat (karkörzés, törzsfordítás, kapaszkodás nélküli ülés, kengyelben, kengyel nélküli ülés) végeztetünk a lovassal a ló hátán, miközben lép a ló.
    Sokan kérdezik, hogy kb. mennyi idő/hány óra szükséges ahhoz, hogy futószárról tovább lépjen valaki haladóbb szintre. Erre sajnos nincs egyértelmű, mindenkire érvényes válaszunk: teljesen egyénfüggő, illetve sokat számít az is, hogy valaki tud-e rendszeresen járni, mert “lovagolni csak lovagolva lehet megtanulni”. Mi nem ígérjük, hogy néhány alkalom után mehetünk is terepre… Az alapok elsajátítása mindennél fontosabb, a lovas testi épsége, biztonsága érdekében is. A futószáras oktatásra ezért nagyon nagy hangsúlyt és időt fektetünk!

 

  • OSZTÁLYLOVAGLÁS: Ha valaki már biztos alapokkal rendelkezik, folytatódhat a továbblépés az osztálylovaglásba. Az osztályos órán 2-3 lovas egyszerre lovagol a pályán, de mindenki egyéni feladatot kap, így biztosítva, hogy ne egy monoton “vonatozás” legyen az óra. A lovak tehát nem egymás után, “automatikusan, betanult módon, robot módjára” lépnek, ügetnek, vágtáznak, hanem a különböző alakzatokat egyedül teszi meg a lovas, így a három jármódot egyénileg is tanulja.

 

  • TEREPLOVAGLÁS: Kedves kis településünk, Doboz nagyon jó környezeti adottságokkal, szépséges erdőkkel, csodálatos folyóval rendelkezik ahhoz, hogy rövidebb vagy hosszabb vezetett tereplovaglásra lehessen menni. Lehetőség van 1-1,5 órás, illetve igény esetén 3 órás vezetett élménylovagláson is részt venni. Néhány kép ízelítőül a Galériában megtekinthető

 

  • Lovaskocsikázás, télen lovas szánkózás

A Szolgáltatások igénybevételéhez és a balesetek megelőzése érdekében kérjük olvassa el és tartsa (gyermekével tartassa be) a Házirendet!

Lovaglás közben kobak viselése kötelező! Kobakot és gerincvédő mellényt díjmentesen biztosítunk lovasaink számára.
Lovaglásra előre bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon:

    • Pécsi Krisztina: 0670 610-4935
    • Váradiné Szabó Brigitta: 06 20 581-8699